Din motive de lene si de ceas care nu a sunat la timp m-am hotarat in ultimul moment sa iau taxiul spre serviciu. Spre deosebire de alte zile in care nu gasesc nicio masina in statie si ma vad nevoita sa urmez impotriva vointei mele acelasi drum  al nervilor adica mers pe jos pana la metrou – asteptat la metrou – asteptat in metrou – inghesuit la iesire – asteptat la autobuz – inghesuit in autobuz samd, de data aceasta oferta era mai mult decat generoasa, asa ca am facut ce face un om chibzuit: m-am indreptat spre primul taxi si am urcat in el.

Cand colo la volan o domnita, cam de varsta mea, in blugi si pantofi sport (logic), probabil la prima comanda pe ziua de azi. Primul gand a fost sa cobor: nu aveam niciun act la mine, in eventualitatea in care urma sa fiu preluata de un echpiaj SMURD. Apoi, pentru ca tot urcasem si ma postasem comod in spatele soferului , zic : “Na, faptul e consumat, zarurile au fost aruncate,  macar sa-i dau credit duduii, chiar daca o sa ajung la serviciu cu o escala pe la sectia de politie pentru constatare. (Din prorpie experienta stiu ca, in general, muierile conduc ori foarte bine or foarte prost).

Si se porneste duduia la drum. Dupa primul kilometru puteam sa jur ca o nascuse maica-sa la volan: depasiri spectaculoase, incadrare perfecta la semafor si nicio injuratura. Ce mai, duduia ii fenta chiar si pe soferii cu experienta!In maxim jumatate de ora eram la serviciu, desi a fost un trafic infernal cu ambulante, soferi nervosi si blocaje in trafic.

Evident ca i-am dat mult mai mult decat facea si am felicitat-o pentru stilul masculin de sofat. (Probabil ca s-ar fi simtit mult mai bine daca observatia ar fi venit din partea unui barbat, insa gestul conteaza!)

Insa partea mai interesanta vine abia acum: in timp ce coboram din masina, am aruncat o privire spre legitimatia de taximetrist si am vazut ca nu era poza ei ci a unui domn intre doua varste cu care domnita semana destul de bine. Deci cel mai probabil fata tinuse locul tatalui. (Desi nu stiu daca este tocmai legal). Oricum, jos palaria pentru astfel de soferite care sterg rusinea duduitelor siliconate, care se baricadeaza in masini puternice mizand pe faptul ca la accident scapa cel mai mare si care nu se sinchisesc sa schimbe pantoful incomod cu o pereche de incaltari sport atunci cand simt nevoia sa apese acceleratia pana la fund!

Reclame