“Muzeul de Geologie a refuzat sa expuna lucrarea artistei Kaucyila Brooke din SUA, selectata in cadrul celei de-a patra editii Bucharest Biennale (BB4), motivand ca aceasta este „de natura erotica” si ca in muzeu intra frecvent copii”. De aici.

S-a nimerit sa vizitez Muzeul de Geologie fix de Noaptea Muzeelor, insa fiind o ora tarzie nu pot spune ca am vazut prea multi puradei zburdand liberi pe acolo. Anyway, tinanand cont ca in afara de pietroaie (pentru profani) in muzeu mai sunt expuse si oua de dinozauri, fosile si alte chestii care ar putea atrage atentia unui X-Man in formare, tind sa le dau dreptate administratorilor.

Sa dam totusi dovada  de impartialitate si sa vedem ce spun si organizatorii Bucharest Biennale. Pai cam acelasi lucru pe care l-au spus acum cativa ani baietii destepti responsabili de “Ponieul Roz” sau de sora lui mai kinky, si anume “Romania cu labii”: “ Actul Institutului Geologic si al administratiei Muzeului de Geologie  reprezinta o incalcare flagranta a dreptului la libera exprimare, o obstructionare a demnitatii artistei si o insulta adusa inteligentei umane prin gesturi care nu pot fi considerate un comportament adecvat anului 2010 intr-o tara membra a Uniunii Europene” si ca “Nici macar nu este vorba de erotism in colaj. E o singura poza cu o femeie neagra goala”.

Aha. Deci una singura. Asa sa fie! Poftiti dar de numarati!

Recunosc ca nu sunt persoana cea mai in masura sa traga o linie de demarcatie si sa spuna unde se termina arta si unde incepe pornografia, atat timp cat erotismul a jucat un rol important in creatiile omenirii din cele mai vechi timpuri si pana astazi.  Dar considerati “un comportament adecvat”  (ca sa-i citez chiar pe organizatorii Bucharest Biennale) gestul unui parinte de a-si duce copilul intr-un sex shop? Ca tot un fel de expozitie e si asta!

Reclame