Desi au trecut mai bine de 24 de ore de cand mi-am reunit familia in fata televizorului pentru a urmari in direct transmisiunea directa de la Oslo, nu pot sa nu scriu macar in al 12-lea ceas cateva cuvinte despre editia de anul acesta a Eurovisionului. Sa o luam pe rand.

In opinia mea (si a altora mai priceputi) “Playing with Fire” a fost cea mai buna melodie a Romaniei de pana acum. Putin comerciala dar asta e trendul si din fercire majoritatea participantilor au observat ca vremea melodiilor “de umblat cu lama pe langa vena” a trecut si au optat pentru un registru mai vioi si mai modern.

Paula si Ovi au fost aproape de perfectiune. Nu pentru ca sunt ai nostri, ca daca e sa o luam asa tot “ai nostri” au fost si Todo Mondo si asta nu i-a impiedicat sa dea un chix fenomenal la editia din 2007.

Organizarea a fost grandioasa, iar ideea de interactivitate intre fanii tarilor participante („Share de moment”) a resuit sa ma emotioneze. Nota 10 pentru flashmob-urile organizate in marile capitale ale lumii, mai putin in Bucuresti (se pare ca singurele flashmob-uri la care pot fi mobilizati mai mult de 20 – 30 de oameni sunt grevele).

Melodia Germaniei nu a fost neaparat buna ci “altfel”, in schimb interpretarea din finala a lasat de dorit ( parca suna mai bine la repetitiile cu public.) Factorul geopolitic a contat din pacate mult si de data asta. In contextul crizei s-a adaugat si cel financiar. Germania s-a bucurat de o combinatie fericita: potential financiar pentru organizarea editiei de anul viitor si o melodie buna. In schimb se pare ca noi am castigat “pe bune”, desi proverbul “Prietenul la nevoie se cunoaste” nu s-a prea aplicat (vezi Macedonia si Bulgaria care nu ne-au dat niciun punct). In concluzie,  bravo, Paula si Ovi! Am trait o seara minunata alaturi de voi!

Reclame