Pe principiul „cum sa-ti distrugi singur vacanta”, ca numai la d-astea sunt buna:)

Simplu: timp de 2 saptamani (perioada care coincide de regula cu concediul) nu-ti mai verifici mailul personal. Din principiu. Ca sa nu mai fii nevoita sa dai fwd la mailuri cu amorasi sclipiciosi pentru a li se indeplini dorinta tuturor prietenelor care vor sa se marite anul asta si nici sa nu te intristezi cand ti se aduce aminte pentru a mia oara ca Romania a cam ajuns la fundul sacului cu bunatati adus la Revolutie de Mos Craciun, ex Gerila.

Apoi, intr-o zi cu ploaie (care coincide perfect cu prima zi de munca) constati ca ai aproximativ 1000 de mailuri necitite care risca sa-ti blocheze casuta. Din comoditate incepi sa le bifezi pe toate, la nimereala, ca sa scutesti timp si nervi. Numai ca printre ele se afla si multe cu anunturi de job-uri (La naiba, ce repede si-a revenit tara asta din criza in lipsa mea!)

Deschid unul la intamplare: technician, agent vanzari, art director, redactor, programator. Hait, redactor! Unde unde unde? Deschid, citesc. Damn, a expirat fix in ziua in care eu faceam shopping in Eforie. Next. Mailul asta e mai recent, trebuie sa gasesc ceva de actualitate! Parcurg ofertele in viteza: assistant manager, agent imobiliar, bona (cand am bifat eu optiunea asta??), redactor. Aha! Stiam eu ca nu e nimic pierdut. La naiba, asta a expirat…ieri! (Romeo afla prea traziu ca Julieta nu era moarta ci “drogata” si se otraveste langa mormantul ei fix cu cateva minute inainte ca ea sa se trezeasca – cunoasteti cliseul).

In cele din urma ma hotarasc sa sterg toate mailurile, fara exceptie. Soarta are insa probabil alte planuri , pentru ca intr-unul din mailurile uitate in spam si datate de saptaman trecuta vad… Job-ul! Acel Job care apare probabil o singura data in viata din bunavointa sau poate din neglijenta Zeilor el, unicul  nesperatul…pentru care au aplicat inca 3000 de persoane si care expira…exact peste 3 zile.

In astfel de situatii nu ai decat doua variante: fie trimiti acul in carul cu fan si te rogi ca principiul “primul sosit primul servit” sa functioneze invers, fie incepi sa te gandesti cum ai putea elimina concurenta fara ajutorul PCR (nu sunt membra de partid), doar prin fortele proprii. Nu pot miza pe faptul ca din cei 3000 de aspiranti (ca sa nu-i mai pun la socoteala si pe cei 500 care s-au trezit in al 12-lea ceas, ca mine si care vor aplica in zilele urmatoare) 20 au trimis cv-ul la paleala, 50 nu au pregatirea necesara, 10 vor intariza la interviu din cauza traficului, 5 din cauza crampelor iar 15 din cauza migrenelor cauzate de aerul conditionat . Si daca-i scadem (prin abusrd) pe astia, tot mai raman vreo 2000, exact cat sa umpli un stadion comunal. Deci  nu merge asa. Trebuie sa ma sigur ca gasesc ceva genial care sa ma evientieze fata de restul “boborului”. Un banner, o campanie, o scrisoare de intentie originala? Oare ce ar merge mai bine? Sa pun un poll pe blog sa aflu si alte opinii? Oricum nu raspunde nimeni.

Hei, dar ce naiba fac eu la ora asta pe blog, povestindu-va traznaile astea, cand mai am doar 48 de ore sa actionez? Gata! Am plecat!Wish me luck!

Reclame