Don Quijote a pus pariu cu Sancho Panza ca-si va gasi o slujba mai bun in vreme de criza. Mai buna adica sa-i mai ramana doi firfirici la finalul lunii incat sa-si vacsuiasca cizmele si sa bea un paharel de tequila botezata cu apa la balciul din sat. La prima casa a renuntat de mult in schimb tine mult la prima pelerina care ii serveste pe post de cort sau de fata de masa, dupa caz. Pana nu demult lucra la un singur stapan: o balarie ici, o balarie colea, la finalul lunii pica banu’. Nu mult, dar le ajungea amandurora, pana i s-a nazarit batranului ca el poate mai mult si ca ar fi timpul sa porneasca intr-o noua aventura. Lupta cu morile de vant, in plina criza?Asta da provocare!

Asa ca a inceput o campanie de batut din poarta in poarta da’ nu cu coiful in mana, la cersit. Nooo!Demn! Sa arate el lumii ca e capabil si ca munca lui face toti banii!Sancho Panza s-a aratat insa sceptic:

–  Cine te angajeaza pe tine, omule, in vreme de criza?

Batranul a ripostat:

–   Asta-i buna! De unde atata pesimism, tinere? Doar cei care nu vor sa munceasca se plang ca nu nu se gaseste nimic de facut si pentru ei. Eu voi cauta un stapan bun care, dupa ce ma va pune la incercare, va gasi sa-mi dea ceva de lucru pe masura priceperii mele!

–   Ehei, batrane, asta era inainte de criza! Acum trebuie sa fii nebun sa lupti cu morile de vant de unul singur, fara cineva care sa te sustina, cand tu nu poti nici macar sa urci singur in sa!

Dar batranul nu si nu. Asa ca Sancho s-a gandit cum sa-l tempereze:

– Bine, bine, vad ca esti ambitios. Dar ia zi, de ce ar avea cineva nevoie de serviciile tale?
– Pai sa vedem: in loc sa-mi trag coiful pe ochi si sa ma prefac ca totul e minunat am avut curajul sa sfidez criza si sa pornesc in aventura vietii mele. Recunosc, asta inseamna nebunie, dar si curaj. Una la mana. Doi: lucrez de mai bine de trei ani in presa si intre timp am invatat cum sta treaba cu online-ul. Trei: am blog si incerc sa tin pasul cu trendul 2.0, chiar daca de multe ori ma intreb cine mai munceste in tara asta cand toata lumea scrie pe blog? Patru: stiu sa lucrez in Photoshop pentru ca asa cer vremurile, dar daca imi dai un condei si o pensula iti pot face o minunata cronica in imagini si cuvinte: dascalii mei m-au invatat deopotriva taina scrisului si a zugravitului. Am stat la masa si cu printi si cu cersetori, carevasazica stiu sa abordez o persoana publica. Imi plac deopotriva copiii si iubitorii de carte si am dovezi scrise ca in toata activitatea mea nu am dat gres nici cu unii nici cu ceilalti.

Si as mai putea spune multe, dar cel mai bine ar fi sa astern totul pe hartie, asa cum cere datina, astfel incat ochii si urechile care nu cred toate acestea sa aiba dovada.

Sancho Panza a oftat resemnat :

-Bine, sa spunem ca ai dreptate. Si acum ce vrei sa facem?

–   Sa batem la usa oamenilor de bine si sa ne oferim serviciile, poate au sa ne dea vreun pont. Esti gata?

– Gata!

– Buna ziua! Deschideti, va rog! Sunt Don Quijote!Nu aveti cumva vreo aventura in plus si pentru mine?

Vrei sa-l sustii pe Don Quijote? Atunci da sfara in blogosfera ca este gata sa plece intr-o noua aventura, iar daca ai un pont nu ezita sa ni-l impartasesti pe adresa ddisturbia10@yahoo.com sau chiar pe blog. Regretam ca pentru fapta ta buna nu putem sa te numim guvenatorul niciunei insule exotice, in schimb iti promitem ca vei ramane inscris in analele online-ului!